Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres: Het slachtoffer en het strafproces

21 februari 2019 @ 12:00 - 17:00

De rechten van slachtoffers in het strafproces zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid. Zowel juristen als politici hebben daar een mening over. Wat is uw mening? Vindt u dat het zo wel goed is of moet de positie van het slachtoffer nog verder verstrekt worden? Het congres heeft als doel om open in discussie te gaan over de vraag of slachtoffers voldoende rechten hebben binnen het strafproces. De input van het congres gebruiken wij bij het opstellen van het toekomstige slachtofferbeleid.
Wij hebben vooraanstaande sprekers gevonden die met elkaar en met u in gesprek willen gaan over de toekomst van slachtofferrechten in het strafproces. Ook sprekers vanuit het buitenland (het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland) nemen deel aan de discussies.
Baroness Newlove zal de keynote speech geven. Zij zal (in het Engels) spreken over haar ervaringen als de Victims’ Commissioner van Engeland en Wales. Baroness Newlove (tevens lid van the House of Lords in het VK) is aangesteld om aandacht te vestigen op de rechten van slachtoffers. Zij bepleit dat ‘true justice’ vereist dat zowel daders als slachtoffers rechten moeten krijgen die waarborgen dat beide rechtvaardig worden behandeld. Het onderwerp raakt haar persoonlijk, omdat haar echtgenoot in 2007 op straat is doodgeslagen.

Gegevens

Datum:
21 februari 2019
Tijd:
12:00 - 17:00

Organisator

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Locatie

Utrecht