S&S weekend 8, 9, 10 juni 2018 Wilhelminaoord
Op het moment dat ik dit verslag schrijf zijn we bijna 2 maanden verder en is het Kidsweekend alweer in zicht. Het is vreselijk puffen deze hittegolf dagen in juli. Er zijn nu veel mensen met vakantie en genieten van deze mooie zomer. Als ik terugblik op het (FNG) S&S weekend 2018 en hetgeen ik in de afgelopen dagen samen Marcella, Mieke en Janny heb gedaan dan besef ik dat wij hele leuke en mooie activiteiten hebben georganiseerd die nu nog steeds doorgaan. Anders, maar dat is logisch want alles in veranderd. Eigenlijk gaat alles te snel, alle veranderingen en ook de interesses van mensen. Daniel en Claudia doen echt hun stinkende best om het ieder in de S&S en Kidsweekenden naar de zin te maken. Daar kan je over denken en praten wat je wilt maar de S&S en Kidsweekenden 2016 – 2017 – 2018 zijn anders dan de S&S en Kidsweekenden 2005 t/m 2015. Andere tijden en andere mensen die nu alles organiseren. We hebben voor alle lotgenoten (alle ADS) de foto’s op een website gezet …………………………………………….. een waardevol archief om in terug te blikken als daar behoefte voor is. Dan nu, mijn verslag over het S&S weekend 2018 in Wilhelminaoord. Onze rit vanuit Honselersdijk met onze kleindochters Lana en Noor was niet anders dan alle voorgaande jaren. De aankomst in het geweldige vertrouwde witte huis niet anders dan voorheen. Auto uitladen, kamer opzoeken, bedjes opmaken ….. en dan de ontmoetingen en begroetingen met lotgenoten. Is allemaal geweldig … maar de sfeer is niet meer als al die jaren. Heef niets te maken met de organisatie, maar het proeft en smaakt allemaal anders. Het voelt niet meer explosief? Ik mis de ontlading bij de aanwezigen. Het is een wachtkamer. Een wachtkamer met lotgenoten die willen knallen … niet meer kunnen knallen …. Het elan en vuurwerk lijkt op? Maar, mijn kleinkinderen daarin tegen hebben genoten vanaf minuut 1 tot het moment van vertrek. Het is fijn dat deze weekenden er zijn en blijven voor jong en oud. Maar er moet/kan wel een relax seniorenweekend bijkomen met een leuk programma zoals bv fluisterbootjes ….. enz. Hiermee bedoel ik: als mijn kleinkinderen niet meer willen … dan willen wij toch ook nog wel relax weekend met lotgenoten in Wilhelminaoord of Wolfskuil-Ommen of omgeving. Dit denken/ervaren komt natuurlijk ook door onze leeftijden. Misschien is het verstandig om het huidige kidsweekend en S&S weekend samen te voegen in een familieweekend (nabestaanden-collectief: 1x per jaar ouders, verzorgers met kinderen in een geschikt bungalowpark met in ieder geval het 1x per dag samenzijn). Twee budgetten maken dit misschien mogelijk. En dan een weekend in mei nabij landelijk monument voor senioren, twee budgetten (familiedag en naamplaatjesdag) maken dit misschien mogelijk. Maar wie ben ik? Ik ben toch gestopt en heb dus helemaal niets te zeggen het is nu aan Daan en Claudia.
Martin Roos.

Juni 2018
Een weekend wilhelminaoord ,altijd een weekend met lotgenoten om
Naar uit te kijken .
Om elkaar weer te zien na een lange tijd ,als we elkaar zien een omhelsing een goed gesprek en heel veel leuke activiteiten .het is voor mij altijd fijn om met lotgenoten bij elkaar te zijn dat heb je nodig ,mensen die aan een halve woord genoeg hebben om elkaar te begrijpen .we hebben allemaal het zelfde mee gemaakt dat schept een band 🤗die ontspanning in zo weekend heb je nodig om er weer even tegen aan te kunnen.samen een speurtocht mee maken ,en op zatedagavond een gezellige quiz met allerlei vragen die je met kleine groepjes gaat beantwoorden waar dan weer een prijsje aan verbonden is .en niet te vergeten de bbq 🍗🥓dat is lekker smullen 😋we doen dit met elkaar jong en oud want het is voor de kinderen een weekend vol activiteiten ,leuk om te zien hoe de kinderen met elkaar omgaan.die zien er elk jaar weer er naar uit zo belangrijk zijn de weekenden .dit alles kan ook niet zonder de kanjers die dit organiseren martin roos heeft dit jaren georganiseerd met veel vreugde voor ons allen .daar ben ik hem dankbaar voor .nu heeft daniel en claudia het stokje over genomen.en wat doen zei het met veel passie en inzet zodat wij lotgenoten deze weekenden kunnen blijven bezoeken .ik zie er weer naar uit volgend jaar 😀👍liefs madelein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kidsweekend te Slagharen
Datum: 08-09-2018 Tijdsduur: 12.30- 16.30 uur
Ik heb een hele mooie middag mogen meemaken met de ouders, kinderen, opa’s en oma’s en andere familieleden. De ontvangst door Daniel en anderen was erg vriendelijk en de meeste nabestaanden gaven mij een zeer warm welkomstgevoel. Mooi om te zien hoe Daniel een ongedwongen sfeer weet te creëren door iedereen daadwerkelijk te zien. Het omgang met elkaar gebeurt op een hartelijke manier en in een gevoel van zich veilig voelen om vrijuit te spreken en allerlei emoties te mogen delen zónder een waardeoordeel. De “oude groep” nam de nieuwkomers goed op en gaf hen voldoende ruimte om hun verhaal te vertellen of hun diepste gevoelens te ventileren. Top! Zoals de opzet is lijkt het meer dan prima en bestuur en een ieder die zich bezighoudt met dit weekend zal vooral zich moeten blijven inzetten voor het blijven behouden van deze unieke ervaring. Deze groep is de enige die elkaar kunnen begrijpen; dat het verdriet erg pijnlijk is, of je nu 9 weken, 6 maanden of 12 jaren geleden een dierbare op zo’n afschuwelijke manier heb moeten verliezen en daar kan geen enkele psychiater/ psycholoog of therapeut aan tippen.
Er zijn mij een aantal dingen opgevallen en dat is:  Het park biedt door het toestaan van honden indirect een mooie manier om met elkaar in contact te komen zowel voor jong als oud.  Doordat er zoveel generaties bij elkaar zijn ontstaan er een mooie dynamiek tussen iedereen.  Ik had het gevoel, na met enkele 14- 18 jarige te hebben gesproken, dat zij het af en toe, ik citeer “het zat waren dat er alweer over ….gepraat werd of dat het hele verhaal wéér opgerakeld werd”. Ik was erg benieuwd naar hoe/wat er specifiek voor de 14-18 jarigen tijdens het weekend werd gedaan/ georganiseerd. De allerkleinsten genoten van elkaar en als er niet over bepaalde gebeurtenissen werd gesproken dan werden zij echt overladen met positieve aandacht maar zodra de volwassen nabestaanden over hun dierbaren begonnen te spreken werd de tijdsbestek en de inhoud door hen niet gewaardeerd ( lijkt mij ook erg moeilijk omdat je als je een klein kind bent en je wil kind zijn door te spelen, rondrennen met anderen enz. je direct met een zwaar en directe emoties wordt geconfronteerd waardoor sommige letterlijk hun handen op hun oren legden).  Dat de nieuwkomers af en toe best wel erg moeilijk hebben met een directe confrontatie van alle ingrijpende gebeurtenissen, die binnen een kort tijdsbestek , door de anderen worden verteld. Het was zo nu en dan merkbaar teveel en te snel, waardoor er zo nu en dan iemand zich fysiek / psychisch afsloot.  Kidsweekend is naar mijn mening niet bedoeld voor “vreemden” en dat was ik en wel in alle opzichten, heel nuchter kijkend heeft mijn aanwezigheid geen enkele waarde omdat de groep elkaar zo mooi en oprecht bijstaat dat elke toevoeging/ verandering hierin als storend kan worden aangeduid/ ervaren. Zoals de opzet nu is, is het prima! Men helpt elkaar door met elkaar te delen en dit is, voor zoals het weekend waarschijnlijk is opgezet, afdoende lijkt mij.

Diane Vivo

===============================================================

Graag wil ik met jullie de terugkoppeling delen van de gezinnen die er dit weekend voor het eerst bij waren.

Familie Dekker:

Lieve Allemaal,

Wij (Freddy, Caithlin en ik) willen jullie enorm bedanken voor het fijne, ontspannen, emotionele, warme (bad) weekend dat we hebben gehad. Het heeft ons goed gedaan. Vooral de ongedwongen gesprekken en gezelligheid en het huiskamer gevoel. Nogmaals enorm bedankt. En tot een volgende ontmoeting.
Groetjes Monique Dekker

Familie Reboe:

goedenavond mijn 2de familie waAr ik mezelf kon zijn en vrij uit kon praten en mij uiten. dank jullie allen voor het warme gevoel en ontvangst. we zijn een grote familie met veel liefde en leed ik voelde mij meer als welkom in de groep. dit was mijn 1 ste keer maar voelde alsof ik er al jaren kwam. many many thx and lots of love ❤😘💕💯

Familie Gerritsen heeft mij vanmorgen gebeld.

Hij vertelde mij dat ze op hun manier een heel erg hebben genoten van het weekend. Zijn vrouw had heel veel emotionele momenten maar dat kwam mede omdat haar moeder pas te horen heeft gekregen dat ze nog maar een paar maanden heeft te leven.

Toch hebben hun kleinkinderen en zij zelf een heel fijn weekend gehad.